Uitgave van twee films van SCOPE: "Everybody loves Jeanne" en "The Visitor from the Future"

The Visitor from the Future

De cult-webserie van François Descraques keert negen jaar na het laatste seizoen terug voor een zeer succesvolle evenementenfilm.

In voorbereiding in de schaduw sinds 2014, is deze film heel anders dan andere producties die op internet zijn ontstaan. Waar The Manor en Not Very Normal Activities regelrechte mislukkingen waren, onderscheidt The Visitor from the Future zich als een sciencefictionfilm die zowel standhoudt als een eerbetoon is aan zijn erfgoed.

Dankzij de humor die zo kenmerkend is voor de videoplatforms van de jaren 2010, is nostalgie onmiddellijk en nemen we ons mee terug naar een tijdperk van het web dat we bijna zouden zijn vergeten. Net als de originele serie komen we enkele emblematische figuren van YouTube tegen. Ludovik, Davy Mourier, Monsieur Poulpe of zelfs Jenny Letellier en Valentin Jean vertegenwoordigen verschillende generaties van contentcreatie op internet.

De humor is alomtegenwoordig en vooral de dialogen zijn goed voelbaar. Te ontdekken!

Everybody loves Jeanne

Everybody loves Jeanne, gepresenteerd als een wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2022, is een juweel van een ongebruikelijke komedie, met in de hoofdrollen Blanche Gardin en Laurent Laffite.

Deze film wordt beschreven als "een wonder van poëzie, delicatesse en humor".

"Toen ze jong was, hield iedereen van Jeanne. Tegenwoordig is Jeanne bijna veertig jaar oud en heeft ze een hekel aan zichzelf. Ze heeft een grote schuldenlast en moet naar Lissabon om het appartement van haar moeder te verkopen, die twee jaar geleden door haar schuld is overleden. Daar ontmoet ze Jean: ze zaten samen op de middelbare school en hij laat haar niet weggaan."

Newsletter

Rekentool